De omvgeving

Zuid-Limburg is niet te vergelijken met de rest van Nederland. Dat geldt niet alleen voor het landschap, waar de heuvels prijken tussen de vruchtbare akkers en de Maas tussen de steden door beweegt. De tradities, de sfeer en het bourgondische bestaan zijn nergens anders in Nederland zo levendig als hier.

Onze woning ligt in de stedendriehoek Aken, Luik, Maastricht, allen binnen een half uur te bereiken. Ze ligt op 500m van de Belgische grens in het buurtschap Libeek op loopafstand van Sint Geertruid. Met de kenmerkende Hoeve Libeek en Huuskesboom op de achtergrond rij je zo het mooie Libeek binnen.

Zuid Limburg heeft veel te bieden. U kunt actief bezig zijn met wandelen, fietsen, wielrennen, mountainbiken en golfen. Tijdens of na afloop geniet u van een hapje of drankje op één de vele terrasjes in de omgeving. Er zijn tal van restaurantjes te vinden, in Sint Geertruid zelf maar ook in de nabije omgeving.

Wandelen

Vanuit Libeek en omgeving starten diverse wandelroutes.

Bekijk hiervoor de Wandelgids Zuid-Limburg 

Fietsen

Het heuvelland is bij uitstek geschikt om te ontdekken met de (elektrische) fiets. Er zijn prachtige paden en wegen waar vandaan u van het prachtige landschap kunt genieten. Het knooppunt 80 ligt tegenover onze vakantiewoning.

Wielrennen & Mountainbiken

BuitenGewoon Libeek ligt aan de route van de Amstel Gold Race. Ook alle afstanden van de toerversie komen langs de woning. Moutainbikers kunnen hun hart ophalen in de regio. Mooie tochten met veel hoogtemeters door het prachtige landschap. Er zijn veel nette uitgezette routes. De Mergelheuvelland 2-daagse, met afwisselende routes voor zowel Mtb, Race als Gravelliefhebbers, start zelfs in Libeek.

Bekijk de routes hier 

Golfen

Op steenworp afstand ligt golfbaan Het Rijk van Margraten. Een prachtige 18-holes baan met een hoogteverschil van wel 50 en heerlijke ambiance. Naast een volwaardige golfbaan beschikt Het Rijk van Margraten over een 9-holes Short Golfbaan, een overdekte driving range en een sfeervol clubhuis.

Bekijk golfbaan Het Rijk van Margraten

Maastricht, Valkenburg, Luik, Aken en ....

De bekende steden Maastricht, Valkenburg, Luik en Aken zijn gemakkelijk te bereiken vanuit de vakantiewoning. Heerlijk rondlopen en genieten van de vele winkels, restaurants, terrassen en bezienswaardigheden.

In de buurt zijn tal van toeristische attracties. Van bierbrouwerij, drielandenpunt tot streekmarkt. De hellingen in de omgeving staan inmiddels bekend om hun heerlijke wijnen. Zo ligt in het hart van het pittoreske dorpje Sint Geertruid het wijndomein d’Hunes.

Maar ontdek ook het vlakbij gelegen Gulpen (bekend van Gulpener brouwerij), Wijlre (Brand brouwerij), Reijmerstok (bekend van Brut172), Slenaken, Epen of een van de vele andere dorpen.

Een bezoek aan het Netherlands American Cemetery and Memorial in Margraten kan zeker aangeraden worden.  Hier worden de gesneuvelden amerikanen uit WOII op indrukwekkende wijze herdacht.

Voerstreek

In onze achtertuin vind je de Voerstreek. Weiden en aanplantingen met fruitbomen, afgezet met hagen, vormen het aantrekkelijke decor van een frisgroene Belgische grensstreek met zachte heuvels en valleien. Tal van paadjes die in de tijd van toen de boerderijen met elkaar verbonden, vormen nu een verstild paradijs voor wandelaars, fietsers en ruiters.

Ieders zondagochtend is er markt in Aubel, een Typisch Waals dorp. De markt is bekend om zijn verse streekproducten. Lekker rondlopen om daarna op een van de terrasjes van een “tas”koffie of een pintje te genieten. Uiteraard mag het genieten van een abdijbiertje in Val Dieu niet ontbreken. De abdij van Val-Dieu (gemeente Aubel) is gesticht in het begin van de 13e eeuw. Tegenwoordig is de abdij een bezinningscentrum en een bezoekerscentrum met onder andere een openbaar toegankelijk park, een brouwerij, een restaurant en een winkel.   

Check in vanaf 15:00 uur

Check out tot 10:00 uur

BuitenGewoon Libeek

Libeek 14

6265 NE Sint Geertruid

Mail: info@buitengewoonlibeek.nl

Tel: + 31 (0)6 12 54 19 22